top of page
NKFIA_infoblokk_projekt_fekvo_2019_HU.png
Greenventions_website_2021_logo_tr.png

Energiatermelő fitness eszközök központi adatgyűjtése

A Greenventins Kft. 19 920 000 Ft támogatást nyert a KKV START konstrukció keretében, energiatermelő fitness eszközök központi adatgyűjtése címmel.

A projekt célkitűzése egy olyan rendszer létrehozásának piaci és műszaki lehetőség elemzése és koncepcionális tervezése volt, mely energiatermelő edzőtermi berendezések adatait felhasználva és egy központi felhő alapú adatbázisba aggregálva lehetőséget ad azok visszajelzésére a felhasználók irányába. A koncepció, miszerint az integrálni kívánt energia termelésre képes edzőtermi fitness berendezés (pl. spinning kerékpár, eliptikus tréner, vagy futópad) az alábbi előnyöket jelenti a versenytársaival szemben:

• az emberi teljesítményt villamos energiává alakításával energia termelésre képes

• mérhetővé és összehasonlíthatóvá teszi a sport teljesítményt

A koncepció másik lába, miszerint az integrált energia termelő sporteszközökön keletkezett adatok egy központi felhő alapú adatbázisba kerülnek átadásra, ami lehetőséget ad azok visszajelzésére mind az egyén szintjén, mind az óra, vagy az edzőterem szintjén is.

Ennek az alábbi előnyei vannak:

• verseny lehetősége, valamint a csapat érzésének megteremtése

• vendégek lojalitás növelése az edzőterem irányába

• szemléletformálás az energia tudatos életmód irányába

A jövőbeli költséghatékony kivitelezés érdekében mindenképpen előnyt jelent, ha egyedi fejlesztés helyett meglévő termék és technológia is integrálható. Azonban a felhasználói élmény, valamint a hosszú távú üzemeltethetőség érdekében a kutatás a kész piaci megoldásokon túl az egyes alkalmazott, illetve alkalmazható technológiai megoldás vizsgálatát is célul tűzte ki, hogy a megoldások kiértékelése minél teljeskörűbben meg tudjon történni.

NKFIA_infoblokk_kerettel_program_allo_2019_HU.png
bottom of page